dijous, 1 d’abril de 2010

Les Paraules Justes, per Oriol Sabaté.

Avui m'he trobat això a "el 3 de vuit" :

"Les Paraules Justes"

Fa dues setmanes va morir un amica meu. Bé, com que personalment no el vaig arribar a conèixer mai, potser hauria de dir que, més que un amic, he perdut un company de l'ànima. Es deia Alex Chilton.
Era nascut a Memphis, al desembre n'havia fet 59, i havia estat el guitarrista, el vocalista i el compositor principal d'un dels secrets més ben guardats de la música moderna, els Big Star. Tot i ser un heroi de segona fila, o potser justament per això, l'endemà la xarxa era plena de sentits homenatges de fidels devots a la seva causa. El més intens i sorprenent de tots, però, va ser el d'un congressista
republicà per Memphis, que va demanar permís a la presidència de la Càmera per poder-li retre un merescut tribut públic abans de començar la sessió. Van ser dos minuts. Va dir el que qualsevol fan hagués dit. Va pronunciat les paraules justes.

A mi la notícia em va arribar a través del Facebook de la Brigada, una brillant banda de Vilanova, de pop honest i elegant que acaba de treure un disc titulat justament així, Les paraules justes , que és una autèntica llaminadura per tots els amants de les menges artesanes elaborades amb ofici i dedicació.

El bateria, que a més és de Vilafranca, delina amb pulcritud les composicions dels disc i n'és un dels protagonistes evidents. A l'abril els podrem veure a l'Auditori.

De moment, a consumir-lo a casa sense moderació.


Oriol Sabaté
Desde aquí, gràcies Oriol per aquestes ratlles. Son d'una força i una bellesa elogiable.

1 comentari:

David ha dit...

Alex Chilton, sense dubte, va ser un dels grans. September Gurls és una de les millors cançons que he sentit mai. Acabo de trobar el teu blog i només per l'entrada sobre La brigada que n'acabo de llegir ja val la pena. Salutacions!