Les Paraules Justes, per Oriol Sabaté.

Avui m'he trobat això a "el 3 de vuit" :

"Les Paraules Justes"

Fa dues setmanes va morir un amica meu. Bé, com que personalment no el vaig arribar a conèixer mai, potser hauria de dir que, més que un amic, he perdut un company de l'ànima. Es deia Alex Chilton.
Era nascut a Memphis, al desembre n'havia fet 59, i havia estat el guitarrista, el vocalista i el compositor principal d'un dels secrets més ben guardats de la música moderna, els Big Star. Tot i ser un heroi de segona fila, o potser justament per això, l'endemà la xarxa era plena de sentits homenatges de fidels devots a la seva causa. El més intens i sorprenent de tots, però, va ser el d'un congressista
republicà per Memphis, que va demanar permís a la presidència de la Càmera per poder-li retre un merescut tribut públic abans de començar la sessió. Van ser dos minuts. Va dir el que qualsevol fan hagués dit. Va pronunciat les paraules justes.

A mi la notícia em va arribar a través del Facebook de la Brigada, una brillant banda de Vilanova, de pop honest i elegant que acaba de treure un disc titulat justament així, Les paraules justes , que és una autèntica llaminadura per tots els amants de les menges artesanes elaborades amb ofici i dedicació.

El bateria, que a més és de Vilafranca, delina amb pulcritud les composicions dels disc i n'és un dels protagonistes evidents. A l'abril els podrem veure a l'Auditori.

De moment, a consumir-lo a casa sense moderació.


Oriol Sabaté
Desde aquí, gràcies Oriol per aquestes ratlles. Son d'una força i una bellesa elogiable.

Comentaris

David ha dit…
Alex Chilton, sense dubte, va ser un dels grans. September Gurls és una de les millors cançons que he sentit mai. Acabo de trobar el teu blog i només per l'entrada sobre La brigada que n'acabo de llegir ja val la pena. Salutacions!