Crònica Farday Tardor, 26/27-10-2012, Auditori Eduard Toldrà, Vilanova i la Geltrú

 La segona edició del Faraday Tardor, que s’ha celebrat a l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú, ha acollit al llarg del cap de setmana concerts de Ferran Palau, Paul Fuster, Sr Chinarro, Renaldo y Clara, Maria Coma i Manos de Topo. Tot això amenitzat per les seleccions musical de DJ Mayfield i els dj’s de A Viva Veu



Divendres, amb la senzillesa de la seva veu, Ferran Palau es mostrava en solitari, sense Anímic. Juntament amb en Jordi Mates van repassar el seu primer disc en solitari “L’Aigua del Rierol”. Paul Fuster va ser la part més crua i directa de la primera nit, acompanyat de Pep Mula a la bateria. Malgrat la seva insistència en xerrar per saber l’estat del public, no va decebre a ningú. El seu univers és lluny dels cànons més habituals, però alhora proper pels que valoren el talent. Sr Chinarro va tancar el divendres, on Antonio Luque, veu i líder de la banda, va aparèixer sol a l’escenari, en acústic i de molt bon humor. Fa oferir grans dosis d’enginy dialèctic i cançons de tota la seva discografia, que ordenava aleatòriament, sense un criteri preestablert, simplement pel seu gust just quan acabava una cançó. Té un gran mèrit fer un concert rodó sense saber com el faràs.
Dissabte, amb una presència més nombrosa de públic, la formació de Clara Viñals, Renaldo y Clara, va arrencar la tarda amb la seva veu fràgil i la seva senzillesa. La va seguir Maria Coma, que tancava la seva gira de Magnòlia justament a Vilanova i la Geltrú, acompanyada de Pau Vallvé, Nico Roig i Miguel Serna. Tot plegat feia que fos un concert especial. I finalment, els barcelonins Manos de Topo clausuraven la segona edició del Faraday Tardor. La veu inconfusible de Miguel Ángel Blanca va comptar amb un reforç de luxe: Ramón Rodríguez, The New Raemon,  el seu productor, es va penjar la guitarra i va convertir-se en un membre més a dalt de l’escenari.
Les dues nits es van allargar amb les sessions dels dj’s, una bona manera d’acabar compartint i comentant la vetllada reunint músics i públic.

Comentaris