Mishima, 14 Festival Mil·lenni, Teatre Coliseum, 16-12-2012


 Mishima ens rebien al Teatre Coliseum amb els seu nom ben visible a la façana. Dins la programació del 14 Festival del Mil·lenni, Mishima havien promès que seria una nit especial. Amb l'aforament ple, començaven la nit amb "L'Estrany". Les ombres deixaven entreveure que alguna cosa no acaba de quadrar. La llum i la veu de Santi Balmes amb les ulleres de David Carabén acompanyat de tots els Love Of Lesbian interpretaven el primer tema de la nit per sorpresa dels presents. Mishima prenien tot seguit l'escenari per demostrar que la seva promesa seria molt més gran del que ens podíem imaginar. Poc a poc van anar deixant caure temes de tots els seus àlbums en català, fins a quedar-se sols Carabén i Dani Vega i acompanyats de Björt i Sara com a secció de cordes, van interpretar "Neix el món dintre l'ull" i "No et fas el llit". Tot seguit, el grup de la Sara, Manos de Topo, sortia per interpretar  "La Forma D'un Sentit", amb el seu estil característic. "L'olor de la nit" va fer aixecar a tot el teatre,  i enmig de l'excitació general Za! feien la seva aparició per injectar la seva energia a "Qui n'ha begut" i "Miquel a l'accés 14", amb en David cantant com en Papa DuPau. Brillant.


 Per baixar les revolucions però no pas el nivell, Mishima convidava a Jaume Sisa a interpretar "Guspira, estel o carícia" en solitari. Els aplaudiments creixien al final de cada cançó, i posés de peu cada cop més sovint al public. "Deixa'm creure", "L'última ressaca", "Un tros de fang" i"Tot torna a començar" van formar part del final de concert.  Queden per endavant uns bisos que també durien sorpreses. Als primer,DJ2D2 va ser l'encarregat de punxar una intro per "No existeix l'amor feliç" la versió de Georges Brassens inclosa en els seu últim treball per donar pas a "I Want You" de Robert Allen Zimmerman, com el van presentar, i que la majoria coneixem com Bob Dylan.
 En els segons bisos, els últims de les dues hores de concert, acompanyats dels seus amics de l'Heliogàbal van fer "Tornaràs a tremolar" per començar-los amb el públic totalment satisfet, van cloure la nit amb "El camí més llarg".


 Mishima havia demostrat els seu potencial fa una any i mig al Palau de la Música. Al Teatre Coliseum van ratificar els seu gran moment.

Fotos i crònica, Ray Molinari

Podeu veure més fotos del concert en aquest enllaços:
http://ambideraimon.blogspot.com.es/2012/12/mishima-14-festival-millenni-teatre.html

http://www.flickr.com/photos/tattooray/sets/72157632268663532/



Comentaris